Newsletter Fata in Fata cu psihologul
 
Centrul Self
 

Nr. 1/10 decembrie 2011

Bilunar

 

 1. In Cabinet

2. Parinti si copii

3. Cine se teme de Psi?

4. Psi-analiza crizei

 

5. Psihologia vietii cotidiene

6. Eu si Celalalt

7. Intrebari si raspunsuri

8. Centrul de Psihoterapie SELF

Formare profesionala

ABONARE NEWSLETTER

Daca vrei sa mai primesti acest newsletter :

ABONEAZA-TE

 

Da mai departe!

Stii vreun prieten care ar fi interesat de aceste subiecte? Trimite-i link-ul:

http://www.acppb.ro/newsletter.html

 

Contacteaza-ne:

0735.017.290

info@centrulself.ro

http://centrulself.ro/

 

 

Unsubscribe

Daca nu vrei sa mai primesti acest newsletter :

Unsubscribe

 

1. In cabinet 2. Parinti si copii

VIATA FARA REDACTARE – INTERVIURI CU PACIENTI, CU BUNE SI CU RELE

Catalin Stirbu

La ce bun psihoterapia? Mi-ar folosi chiar si mie? Trebuie sa fii deranjat serios pentru a avea nevoie de asa ceva? E greu? E scump? Cum e? (citeste in continuare)

SCRISOARE CATRE PARINTI

Raluca Hurduc

Stiu ca, de multe ori, suntem depasiti de probleme cand vine vorba despre copiii nostri si relaţia noastra cu ei. Am vrea sa ii intelegem si am vrea sa ne intelegem pe noi. De multe ori nu stim cum sa facem asta si suferim in tacere. Sau izbucnim plini de furie. Dar v-ati gandit ce ar vrea uneori sa spuna copiii noştri, daca ar sti cum? Ce-ar fi sa facem impreuna acest exercitiu? Sa ne inchipuim o scrisoare: (citeste in continuare)

3. Cine se teme de Psi? 4. Psi-analiza crizei

PSI, O VOCABULA ENIGMATICA - - scurta incursiune in definirea misterioasei lumi a psihicului

Mihaela Dragan

Psi... o vocabula care sperie si atrage in acelaşi timp. De multe ori, atunci cand auzim despre un "film psiho", gandul duce uneori la thriller, la horror, la groaza. Cand spunem psihiatru, unii ne imaginam un spital cu usi ferecate, cu grilaje la ferestre si cu oameni in camaşi de forţa. Cand este vorba despre de psiholog, ne aparam cu pasiune – "Eu nu am probleme! Eu nu am nevoie de sfaturile altora!". Cand auzim de psihanaliza, unii dintre noi ne inchidem in propria noastra tacere şi ramanem aşa, pana nu se mai zareste nicio umbra a celui care vorbeste despre sexualitate si agresivitate, despre parinti si copilarie. (citeste in continuare)

CRIZA ECONOMICA, O CRIZA EMOTIONALA?

Monica Geana

Te invit sa rememoram cateva evenimente care, cu siguranta, ne-au alterat existenta. Prin 2008 ne intrebam daca vine si la noi ori ba… CRIZA. America, acolo unde se declansase, ne parea prea departe. In scurt timp insa realizam ca avem propria criza imobiliara, ca ne imprumutam la FMI, ca scad salariile bugetarilor, ca se mareste TVA-ul si brusc, toate preturile. Si apoi creste somajul si se fac concedieri, s-au evaporat primele si cresterile salariale, dar au ramas datoriile la banci… O avalansa de evenimente ce imi reaminteste de frumoasa vorba a copilariei: "Cine nu-i gata, il iau cu lopata!…" (citeste in continuare)

5. Psihologia vietii cotidiene 6. Eu si Celalalt

CA INTR-O FABULA

Linda Munteanu

La ghiseul unu, foarte aglomerat,

La sfarsitul cozii, copilul s-a asezat.

Lui, i-au spus parintii : "Exista Dumnezeu !"...

Nelu cata acuma raspunsul la ghiseu.

(citeste in continuare)

 

ESTI AICI PENTRU MINE?

Simona Duran

Relaţiile de cuplu sunt legate, in primul rand, de capacitatea de a oferi un raspuns emotional celuilalt si de nevoile profunde de securitate si conectare emotionala, nevoi care ne urmaresc toata viata. Atunci, cum se face ca adultii au devenit auto-suficienti? (citeste in continuare)

 

7. Intrebari si raspunsuri 8. Centrul de Psihoterapie SELF

Ne puteti adresa intrebarile voastre pe email, va vom raspunde cu placere.

(citeste in continuare)

Servicii de Consiliere Psihologica si Psihoterapie pentru adulti, adolescenti si copii in cadrul CENTRULUI DE CONSILIERE ŞI PSIHOTERAPIE al ACPPB Profesionalism, Confidentialitate

(citeste in continuare)

FORMARE PROFESIONALA

CURSURI DE FORMARE IN CONSILIERE PSIHOLOGICA
Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică din Bucureşti (ACPPB) este o asociaţie profesională înfiinţată în anul 2005 şi acreditată de către Colegiul Psihologilor din România pentru a realiza formarea psihologilor în consiliere psihologică (cu orientare psihodinamică) precum şi a psihoterapeuţilor cu orientare psihanalitică.

http://www.acppb.ro/formare.html
"Fata in fata cu psihologul" este newsletter-ul bilunar al Centrului de Consiliere si Psihoterapie Self