Contact
Toti cei care au nevoie de o consiliere sau de psihoterapie (indiferent de varsta) se pot adresa Centrului. Acceptam, de asemenea, trimiteri (recomandari) de la consultanti si profesionisti din domeniul medical/asistenta medicala, precum si de la organizatii si angajatori. Suntem bucurosi sa raspundem la orice intrebare inaintea fixarii unei sedinte preliminare cu un client.

Va rugam sa ne contactati aici CONTACT
Sedintele preliminare
Toti clientii noi sunt invitati sa participe la sesiuni preliminare, cu un psiholog, consilier, psihoterapeut. Va putem ajuta sa va decideti in momentul cand ne contactati. Aceste sesiuni preliminarii ofera o sansa de a vorbi despre problemele si preocuparile particulare si de a decide asupra celui mai bun mod de-a continua.

Optiuni
Ocazional, in timpul unei sedinte preliminarii, un client poate fi recomandat la un alt psiholog, consilier, psihoterapeut, daca acea persoana pare mai potrivita (sau in cazul in care clientul doreste acest lucru). Putem, de asemenea, recomanda clienti altor asociatii, in cazul in care observam ca ceea ce oferim nu-l va ajuta si o alta abordare i-ar putea fi de folos.

Intrebari frecvente despre intalnirea cu un consilier psihologic sau psihoterapeut

Exista un numar mare de intrebari pe care ni le adreseaza clientii, despre cum se desfasoara sesiunile de consiliere psihologica sau de psihoterapie.
In aceasta rubrica incercam sa raspundem catorva dintre ele, cele mai des intalnite.
Va rugam sa ne contactati daca ceva ce ati dori sa aflati nu este mentionat mai jos.

Ce se intampla in timpul primei intalniri?
Prima intalnire dureaza in medie 50 de minute, timp in care discutam despre asteptarile pe care le aveti fata de psihoterapie sau consilierea psihologica si care este modalitatea prin care le puteti avea acces la ele. De asemenea, aveti ocazia sa adresati intrebari psihologului cu privire la procesul psihoterapiei sau consilierii si la modul sau de lucru.

La sfarsitul sedintei, impreuna cu psihologul, puteti decide daca veti lucra impreuna, iar in cazul unui raspuns afirmativ veti discuta mai multe detalii referitoare la cadrul si procesul de consiliere sau psihoterapie.

De asemenea, puteti solicita un timp de gandire sau terapeutul/consilierul va poate sugera alte optiuni.
Cereti clientilor sa se intinda pe canapea?
Nu, sesiunile au loc fata in fata, intalnirea desfasurandu-se intr-un cadru relaxat, care asigura deplina confidentialitate.

Nu sunt sigur daca problema mea este suficient de grava pentru a justifica o intalnire cu psihologul.
Nu exista o unitate de masura obiectiva pentru a defini “binele” sau “raul” atunci cand este vorba despre problemele personale ale oamenilor. Ceea ce conteaza, de fapt, este cum anume va face ceva sa va simtiti. Daca nu va simtiti bine, dintr-un motiv anume, atunci aceasta este ceea ce va poate face sa va decideti.

As putea sa vin o data la doua saptamani sau mai putin regulat, daca vreau?
Suntem de acord sa ne intalnim in modul in care le convine clientilor, desi, in general, preferam ca, cel putin la inceput, acestia sa vina cu regularitate, cel putin o data pe saptamana. In intalniri ocazionale nu va vom putea oferi cadrul de lucru pe care vi-l doriti.

Cand puteti primi un nou client?
De obicei, incercam sa programam o prima intalnire intr-o saptamana, dar aceasta data depinde atat de consilier/psihoterapeut, cat si de client, cu alte cuvinte de momentul in care cei doi sunt disponibili pentru a se intalni in acelasi loc, la o aceeasi ora. ( dat fiind ca trebuie stabilita o data si ora la care ambii sa fie disponibili)

Cum platesc?
In general, clientii sunt rugati sa plateasca pentru fiecare sedinta, la sfarsitul acesteia.