DESPRE TERAPIE
Ce este consilierea psihologica individuala?
Consilierea psihologica este o forma de terapie care implica lucrul cu un consilier sau psiholog care se concentreaza asupra anumitor aspecte ale vietii dumneavoastra, aspecte care va creeaza neplacere si suferinta, cu scopul de a ameliora aceste situatii.
Consilierea este un proces ce presupune explorarea diverselor diverselor stari sufletesti, cum sunt tristetea sau anxietatea, pentru a intelege de ce va simtiti astfel si a afla ce anume ar putea ajuta la imbunatirea acestor situatii. In general, este un proces orientat catre aspecte specifice care va afecteaza in prezent, este un demers suportiv menit sa va redea sentimentul ca detineti controlul asupra vietii dumneavoastra.
Ce este psihoterapia?
Psihoterapia este procesul care va faciliteaza abordarea unor aspecte sau probleme care va creaza dificultati, si pe care, poate, le intampinati de mai multa vreme. Psihoterapia merge mai in profunzime decat consilierea si, frecvent, va abordeaza viata ca intreg, mai degraba decat sa se centreze asupra unor aspecte particulare din prezent. Psihoterapia urmareste foarte atent felul in care ati crescut, in care v-ati dezvoltat, pentru a redescoperi cum era viata voastra in copilarie. Aceasta stabileste cel mai adesea un model pentru unele dificultati pe care le intampinam ca adulti.
Ce se intampla in consilierea psihologica?
Consilierea implica discutarea cu un profesionist despre preocuparile dumeavoastra. Consilierul este impartial, fiind o persona pe care nu o cunoasteti. Acest lucru va va permite libertatea de a explora ce simtiti si ce va doriti cu adevarat.
Consilierea va ajuta sa clarificati ceea ce simtiti si de ce, sa explorati diverse cai de a va imbunatati situatia. Relatia de consiliere va ofera timpul si sprijinul de care aveti nevoie pentru a examina ce schimbari va doriti si ce puteti face pentru a imbunatati o situatie.
Consilierea de cuplu este diferita de consilierea individuala?
Consilierea de cuplu si familie este similara, dar se desfasoara cu mai mult de o persoana, cu sotul/sotia, partenerul / partenera sau cu alti membri ai familiei, si se concentreaza in special asupra relatiei dintre membrii unei familii sau cuplu.
Pentru ce anume puteti cere consiliere psihologica?
Exista o gama variata de motive legate de incercarea de a gasi solutii pentru diverse dificultati cum ar fi tristete, anxietate/panica, furie, probleme de comportament, adictii, doliu, tulburari alimentare, griji in privinta sanatatii si incertitudini.
Este eficienta consilierea?
Exista multe studii de cercetare care atesta eficienta consilierii; o serie de cercetari recente au demonstrat ca si consilierea poate la fel de eficienta ca psihoterapia in cazul multor probleme, inclusiv in cazul depresiei.
Cum aflu mai multe detalii despre consiliere/psihoterapie sau cum fac o programare?
Pentru detalii despre serviciile noastre de consiliere si psihoterapie sau pentru a va programa o prima sedinta de terapie, ne puteti contacta la numarul de telefon: 0735 017 290 (de luni pana vineri, orele 10-18).
Programul de consultatii al Centrului: Luni – Vineri: 9,00 – 21,00
Email: info@centrulself.ro
Ce se intampla in psihoterapie?
Psihoterapia va ofera, cu o frecventa regulata, un timp si un spatiu in care puteti vorbi cu un profesionist cu experienta despre lucrurile care va preocupa si in care puteti lucra asupra unor situatii sau probleme care va creeaza dificultati. Instrumentul de lucru al psihoterapeutului este cuvantul. Prin intermediul acestuia au loc transformarile, schimbarile asteptate in viata de cuplu, in comunicarea cu cei dragi, in relatiile cu colegii de serviciu sau in oricare alte probleme cotidiene.
Pentru ce anume puteti cere o psihoterapie?
Oamenii cauta o psihoterapie pentru a trata probleme persistente sau dificultati despre care simt ca ar necesita o explorare mai profunda. Deseori ei aleg sa urmeze o psihoterapie dupa ce au beneficiat de consiliere psihologica, descoperind ca dificultatile pe care vroiau sa le depaseasca initial nu sunt atat de usor tratabile cum credeau initial.
Este eficienta psihoterapia?
Cercetarile privind psihoterapia sunt dificile pentru ca insasi natura psihoterapiei presupune schimbare. Cu toate acesta, studiile arata ca psihoterapia cu un terapeut potrivit le-a adus multor clienti considerabile beneficii.