EVALUARE CLINICA PSIHOLOGICA SI PSIHODIAGNOSTIC pentru copil, adolescent, adult, varstnic, cuplu si familie
Workshop
Bucuresti
Septembrie 2017 – Februarie 2018
Formator:
Cristiana Haica, psiholog clinician principal si psihoterapeut, formator si supervizor, doctor in Psihologie Medicala, cu o experienta de peste 15 ani in practica privata, in policlinica, spital precum si in lucru cu grupuri de studenti la psihologie, participanti la workshop-uri si grupuri de dezvoltare personala.
CUI SE ADRESEAZA CURSUL:
Psihologilor cu atestat in domeniul psihologiei clinice, consilierii psihologice, consilierii scolare, psihoterapiei, psihologiei muncii, altor specialisti care desfasoara sau doresc sa desfasoare activitati de evaluare psihologica a copilului, adolescentului, adultului, varstnicului
BENEFICIILE PARTICIPARII LA ACEST CURS:
– Formarea si dezvoltarea de abilitatii de actiune profesionala in mediul clinic specific, prin cunoasterea teoretica si utilizarea adecvata a metodelor de evaluare si psihodiagnoza clinica, a instrumentelor de evaluare validate stiintific utilizate in psihologia clinica.
-Formarea unor abilitati avansate de diagnostic si evaluare clinca si implementare eficienta a etapelor demersului clinic.
-Dobandirea competentelor de evaluare, expertiza si interventie psihologica si de redactare si prezentare a fiselor anamnestice, rapoartelor de evaluare si/sau expertiza clinica, avizelor psihologice, a studiilor de caz.
COMPETENTE OBTINUTE LA FINALUL CURSULUI:
- Cunoasterea si utilizarea adecvata a conceptelor, teoriilor si metodologiei de psihodiagnostic si evaluare clinica pentru adult, copil, varstnic, cuplu si familie (evaluare subiectiv-emotionala; cognitiva; comportamentala; evaluarea personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive; evaluarea psihologica asociata activitatilor cu cupluri, familii sau altor grupuri; evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice; evaluarea dezvoltarii psihologice).
- Cunoasterea si abilitarea in practica clinica in evaluarea clinica si interventia psihologica in cazul bolnavilor psihici si psihosomatici (investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor psihice si al altor conditii de patologie care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice; evaluare neuropsihologica, evaluarea starii de sanatate mentala, in limita competentei psihologului, ca preconditie pentru angajare si/sau desfasurarea unor activitati care impun examinare psihologica asociata starii de sanatate).
- Cunoasterea si utilizarea adecvata a principiilor generale de interventie psihologica, terapie suportiva; optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere.
TESTIMONIALE
-Diferentierea pe secvente de situatii, marcata de o intreaga suita cazuistica asociata psihodiagnozei structurata pe etape de varsta- la copil, adolescent, adult, varstnic cu relevarea diferentelor, dar si a notelor comune, precum si cea asociata psihodiagnozei de sistem- familie si cuplu au facut sa imi fie facila insusirea in propria-mi memorie de lucru. Este un curs foarte bine organizat, structurat, prezentat, sustinut de cazuistica si care te invita la “un dans” nou si util de invatat, partenerul clinicianului fiind Psihodiagnoza.
Corina T.
-Cursul a fost gandit in asa fel, incat realmente sa ofere informatii si instrumente care pot fi folosite in practica clinica. Suporturile de curs au fost generoase, dense, fara a fi greoaie, astfel incat au reprezentat o baza pentru a fixa informatii si repere relevante. Cu toate acestea, cursul nu a fost unul „teoretic”- in timpul intalnirilor, exemplele din practica si jocurile de rol au venit sa sporeasca intelegerea si sa faca retinerea mai facila.
Am apreciat in mod deosebit deschiderea formatorului de a impartasi din experienta sa, de a oferi materiale si de a sprijini in dezvoltare pe cei la inceput de drum.
Marana P.
-Foarte rapida si eficienta comunicarea in grup, transmiterea materialelor de curs foarte bine lucrate, exercitii practice la care am participat cu totii – toate acestea alaturi de mult umor si buna dispozitie, au facut din orele dnei. dr. psih. Cristiana Haica o adevarata placere a cunoasterii.
Claudia D.
-Cursul tinut de Doamna Cristiana Haica este un adevarat curs de maiestrie profesionala, unde sunt imbinate cu multa abilitate si naturalete cunostintele de specialitate cu simtul ludic. Ni s-au oferit cu multa abilitate materiale, cazuistica si materiale auxiliare pentru a ne putea face o viziune corecta si a dobandi cunostinte clare si concludente despre ceea ce presupune Psihodiagnoza. O fericita imbinare a exigentei profesionale cu un minunat simt de leadership.
Adelina T.
-Am venit oarecum nepregatit pentru cumulul substantial de informatii dar inca dupa primul curs mi-am dat seama ca materia “Evaluare clinica psihologica si psihodiagnostic” este o piesa de rezistenta in dezvoltarea mea profesionala si personala.
Factorii cei mai importanti pentru mine au fost modul de predare, ambientul relaxnt si bagajul de informatii cu care am ramas, toate bifate cu brio datorita dr. psih. Cristiana Haica. Consider ca acest curs mi-a slefuit modul de gandire, mi-a clarificat intrebarile pe care le avem despre acest domeniu, in aceasta specializare si probabil cel mai important factor este ca folosesc structurile invatate ori de cate ori incep o evaluare.
Andrei B.
DESFASURARE
Locatia: Bucuresti, zona strazii General Berthelot, Casa Radio.
Locatia exacta va fi comunicata la inscriere.
Structura: 6 sesiuni lunare de cate 4 ore.
Datele de desfasurare ale work shop-ului :
Sambata, ora 9.45-13.30
23 septembrie 2017
28 octombrie 2017
25 noiembrie 2017
16 decembrie 2017
27 ianuarie 2017
24 februarie 2018
Modalitate de inscriere:
Taxa: 500 lei/persoana.
Termen limita de inscriere : 15 septembrie 2017
In taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, suportul de curs, fise si materiale de lucru, evaluarea finala, atestat al Colegiul Psihologilor din Romania cu numarul de credite obtinut.
Inscrierea se face prin trimiterea unui email cu o scurta prezentare (studii si activitate profesionala) la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com cu mentiunea – Inscriere la work-shop-ul Evaluare Clinica Psihologica si Psihodiagnostic.
Dupa acceptul primit pe email din partea asociatiei se va trimite de catre participant, pe email, o copie a OP, a cartii de identitate si a diplomei de licenta.
Taxa integrala se achita prin ordin de plata catre :
Asociatia de Consiliere si
Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti
CIF – 18690388
ING Bank
RO76 INGB 0000 9999 0576 8618.