EVALUARE CLINICA PSIHOLOGICA SI PSIHODIAGNOSTIC

 

pentru copil, adolescent, adult, varstnic, cuplu si familie

 

Octombrie 2019 – Martie 2020

 • cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidatii din provincie sau strainatate

 

 • Formator:

Cristiana Haica,  psiholog clinician principal si psihoterapeut, formator si supervizor, doctor in Psihologie Medicala,  cu o  experienta de peste 15 ani in practica privata, in policlinica, spital  precum si in  lucrul cu grupuri de studenti la facultatea de Psihologie, participanti la workshop-uri si grupuri de dezvoltare personala.

 

 • CUI SE ADRESEAZA CURSUL:

Psihologilor cu atestat in domeniul psihologiei clinice, consilierii psihologice, consilierii scolare, psihoterapiei, psihologiei muncii, studentilor la Psihologie, altor specialisti care desfasoara sau doresc sa desfasoare activitati de evaluare psihologica a copilului, adolescentului, adultului, varstnicului

 

 • BENEFICIILE PARTICIPARII LA ACEST CURS:
 • –Formarea si dezvoltarea de abilitatii de actiune profesionala in mediul clinic specific, prin cunoasterea teoretica si utilizarea adecvata a metodelor de evaluare si psihodiagnoza clinica, a instrumentelor de evaluare validate stiintific utilizate in psihologia clinica.
 • Formarea unor abilitati avansate de diagnostic si evaluare clinca si implementare eficienta a etapelor demersului clinic.
 • Dobandirea competentelor de evaluare, expertiza si interventie psihologica si de redactare si prezentare a fiselor anamnestice, rapoartelor de evaluare si/sau expertiza clinica, avizelor psihologice, a studiilor de caz.

 • COMPETENTE OBTINUTE LA FINALUL CURSULUI:
 • Cunoasterea si utilizarea adecvata a conceptelor, teoriilor si metodologiei de psihodiagnostic si evaluare clinica pentru adult, copil, varstnic, cuplu si familie (evaluare subiectiv-emotionala; cognitiva; comportamentala; evaluarea personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;   evaluarea psihologica asociata activitatilor cu cupluri, familii sau altor grupuri; evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice;   evaluarea dezvoltarii psihologice).
 • Cunoasterea si abilitarea in practica clinica in evaluarea clinica si interventia psihologica in cazul bolnavilor psihici si psihosomatici (investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor psihice si al altor conditii de patologie care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice; evaluare neuropsihologica, evaluarea starii de sanatate mentala, in limita competentei psihologului, ca preconditie pentru angajare si/sau desfasurarea unor activitati care impun examinare psihologica asociata starii de sanatate).
 • Cunoasterea si utilizarea adecvata a principiilor generale de interventie psihologica, terapie suportiva;  optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere.

 

 

 • DESFASURARE

Structura: 6 sesiuni lunare de cate 4 ore.

Datele de desfasurare ale work shop-ului :

 • Duminica, ora 10.00-14.00
 • 27 octombrie 2019
 • 24 noiembrie 2019
 • 15 decembrie 2019
 • 26 ianuarie 2020
 • 23 februarie 2020
 • martie 2020 (data exacta va fi anuntata la primul curs)

 

 • Modalitate de inscriere:

Taxa: 550 lei/persoana (de platit pana pe 24 octombrie 2019)

Termen limita de inscriere : 20 octombrie 2019

In taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, suportul de curs,  fise si materiale de lucru,  evaluarea finala, atestat al Colegiul Psihologilor din Romania cu numarul de credite obtinut (24 de credite).

Inscrierea se face prin trimiterea unui email cu o scurta prezentare (studii si activitate profesionala) la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com cu mentiunea – Inscriere la work-shop-ul Evaluare Clinica Psihologica si Psihodiagnostic.

Dupa acceptul primit pe email din partea asociatiei se va trimite de catre participant, pe email, o copie a OP, a cartii de identitate si a diplomei de licenta/carnetului de student.

 

Taxa integrala se achita  prin ordin de plata catre :

 • Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti
 • CIF – 18690388
 • ING Bank RO76 INGB 0000 9999 0576 8618.

 

 • TESTIMONIALE

-Diferentierea pe secvente de situatii, marcata de o intreaga suita cazuistica asociata psihodiagnozei structurata pe etape de varsta- la copil, adolescent, adult, varstnic cu relevarea diferentelor, dar si a notelor comune, precum si cea asociata psihodiagnozei de sistem- familie si cuplu au facut sa imi fie facila insusirea in propria-mi memorie de lucru. Este un curs foarte bine organizat, structurat, prezentat, sustinut de cazuistica si care te invita la „un dans” nou si util de invatat, partenerul clinicianului fiind Psihodiagnoza.

Corina T.

 

-Cursul a fost gandit in asa fel, incat realmente sa ofere informatii si instrumente care pot fi folosite in practica clinica. Suporturile de curs au fost generoase, dense, fara a fi greoaie, astfel incat au reprezentat o baza pentru a fixa informatii si repere relevante. Cu toate acestea, cursul nu a fost unul „teoretic”- in timpul intalnirilor, exemplele din practica si jocurile de rol au venit sa sporeasca intelegerea si sa faca retinerea mai facila.  

Am apreciat in mod deosebit deschiderea formatorului de a impartasi  din experienta sa, de a oferi materiale si de a sprijini in dezvoltare pe cei la inceput de drum.

Marana P.

 

-Foarte rapida si eficienta comunicarea in grup, transmiterea materialelor de curs foarte bine lucrate,  exercitii practice la care am participat cu totii –  toate acestea alaturi de mult umor si buna dispozitie, au facut din orele dnei. dr. psih. Cristiana Haica o adevarata  placere a cunoasterii.

Claudia D.

 

-Cursul tinut de Doamna Cristiana Haica este un adevarat curs de maiestrie profesionala, unde sunt imbinate cu multa abilitate si naturalete cunostintele de specialitate cu simtul ludic. Ni s-au oferit cu multa abilitate materiale, cazuistica si materiale auxiliare pentru a ne putea face o viziune corecta si a dobandi cunostinte clare si concludente despre ceea ce presupune Psihodiagnoza. O fericita imbinare a exigentei profesionale cu un minunat simt de leadership.

 

Adelina T.

 

-Am venit oarecum nepregatit pentru cumulul substantial de informatii dar inca dupa primul curs mi-am dat seama ca materia “Evaluare clinica psihologica si psihodiagnostic” este o piesa de rezistenta in dezvoltarea mea profesionala si personala.

Factorii cei mai importanti pentru mine au fost modul de predare, ambientul relaxnt si bagajul de informatii cu care am ramas, toate bifate cu brio datorita dr. psih. Cristiana Haica. Consider ca acest curs mi-a slefuit modul de gandire, mi-a clarificat intrebarile pe care le avem despre acest domeniu, in aceasta specializare si probabil cel mai important factor este ca folosesc structurile invatate ori de cate ori incep o evaluare.

Andrei B.

Date

27 Oct 2019 - 29 Mar 2020
Expired!

Time

10:00 am - 2:00 pm

Cost

550RON

Location

ACPPB
zona Banu Manta, Sector 1, Bucuresti
Centrul Self

Organizer

Centrul Self
Email
asociatiadeconsiliere@gmail.com
Go to Top