WORKSHOP PSIHOLOGIE CLINICĂ

cursuri online –

10 – 11 Mai 2024 & 24 – 25 Mai 2024

In zilele de vineri: 14.00 – 18.30

In zilele de sambata: 10.00 – 14.30

 20 credite – Colegiul Psihologilor din Romania

 

CUI SE ADRESEAZĂ ATELIERUL

Atelierul este destinat psihologilor cu atestat în domeniul psihologiei clinice, consilierii psihologice, consilierii școlare, psihoterapiei, studenților la Psihologie, altor specialiști care desfășoară sau doresc să desfășoare activități în domeniul Psihologiei Clinice.

 

FORMATOR

Gabriel Balaci este psiholog clinician principal, formator și supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, lector univesitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Psihoterapeut de orientare psihanalitică cu activitate clinică desfășurată în cabinetul propriu, susține cursuri de formare/workshop-uri în diferite asociații profesionale (ACPPB–Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București, Institutul de Psihoterapie, Consiliere Psihologică și Supervizare Clinică -Timișoara).

 

PREZENTARE ATELIER

DATE DE DESFĂȘURARE ȘI STRUCTURĂ WORKSHOP

Workshop-ul se va desfășura online și este structurat pe 2 module, fiecare modul având o durată de 9 ore.

 

MODUL I (9 ore)

online

MODUL II (9 ore)

online

10 Mai 2024 11 Mai 2024 24 Mai 2024 25 Mai 2024

 

Împărțirea pe ore a celor 2 sesiuni de câte 9 ore fiecare va fi stabilită ulterior.

2 ore vor consta în lucru individual.

Număr total de ore – 20.

 

OBIECTIVE

Aprofundarea și fixarea cunoștintelor de psihologie clinică necesare psihologului clinician: cunoașterea psihopatologiei, evaluarea psihologică, intervenția psihologică, consultul clinic.

 

TEMATICA

  • Psihologia clinică psihodinamică

Psihologia clinică și activitatea psihologului clinician. Instrumentele psihologului clinician de orientare psihodinamică (interpretare, resemnificare, concepte fundamentale în psihologia clinică psihodinamică (inconștient, pulsiune, libidou, vis, fantasmă, dorință, transfer-contra-transfer, subiect, obiect). Relația psiholog clinician-pacient. Neutralitate și empatie.

  • Cunoașterea structurii psihice

Structura aparatului psihic din perspectiva psihanalitică. Stadiile dezvoltării personalității (Freud, Piaget). Formarea și dezvoltarea Eului: principiul plăcerii, principiul realității, identificare, proiecție, narcisism și relație de obiect, complexul Oedip. Funcționarea personalității în normalitate, situații de boală și criză (situații potențial traumatice)

  • Mecanismele de apărare

Prezentare generală a conceptului de apărare. Apărare și rezistență. Mecanismele de apărare utilizate în nevroze. Mecanismele de apărare utilizate în psihoze. Mecanismele de apărare utilizate în stări limită (borderline).

  • Abordarea pacientului din perspectiva psihologiei clinic psihodinamice

Dispozitivul și cadrul întâlnirii cu pacientul. Limbajele utilizate în comunicarea cu pacientul. Importanța interpretării transferului și contra-transferului. Interviul clinic și orientarea spre procesul terapeutic. Aspecte deontologice ale profesiei de psiholog clinician.

 

MODALITATE DE ÎNSCRIERE

Termen limită de înscriere: 7 mai 2024.

Taxa de curs: 550 de lei.

 

Înscrierea se face prin trimiterea unui email cu o prezentare (studii si activitate profesională) la adresa centrul.self@gmail.com cu mențiunea – Înscriere la Work-shop-ul de Psihologie Clinică.

 După acceptul primit pe email din partea Asociației se va trimite de către participant, pe email, o copie a ordinului de plata, a cărții de identitate și a diplomei de licență/carnetului de student, precum și formularul de înscriere completat.

În taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, suportul de curs, fișe și materiale de lucru, atestat al Colegiului Psihologilor din Romania cu numărul de credite obținut (20 de credite) sau diplomă de participare pentru participanții care nu sunt înscriși în Colegiul Psihologilor.

 

Taxa se achită prin ordin de plată (numai dupa acceptul din partea organizatorilor) către:

Asociatia de Consiliere si

Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti

CIF – 18690388

ING Bank

RO76 INGB 0000 9999 0576 8618.

 

 

 

 

Date

10 - 25 May 2024

Cost

550RON
Category
Centrul Self

Organizer

Centrul Self
Email
asociatiadeconsiliere@gmail.com
Go to Top