WORKSHOP PSIHOLOGIE CLINICĂ

Bucuresti

Ianuarie 2020  – Mai 2020

-cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidatii din provincie sau strainatate-

 

Formator:

Georgiana Dobrescu, psiholog clinician din 1997, psiholog clinician principal (din anul 2008), formator si supervizor, psiholog principal la Spitalul Universitar de Urgenta Elias (din anul 2004) si psihoterapeut de orientare psihanalitica, cu o  experienta de peste 15 ani in practica privata, in policlinica, spital  precum si in  lucrul cu grupuri de studenti la facultatea de Psihologie, participanti la workshop-uri si grupuri de dezvoltare personala.

 

 

 

 

CUI SE ADRESEAZA CURSUL:

Psihologilor cu atestat in domeniul psihologiei clinice, consilierii psihologice, consilierii scolare, psihoterapiei, psihologiei muncii, studentilor la Psihologie, altor specialisti care desfasoara sau doresc sa desfasoare activitati in domeniul Psihologiei Clinice.

OBIECTIVE:

A – Prezentarea unei bogate cazuistici din experienta clinica de spital pe diverse patologii si categorii de pacienti: consultul pacientilor din urgenta si diferite sectii medicale: neurologie, cardiologie, dermatologie, pneumologie, medicala, etc. Consultatia psihologica specifica din pediatrie (copiii impreuna cu parintii), consultatia din neonatologie a pacientelor mame, a pacientelor mame care si-au pierdut copilul la/dupa nastere, confruntarea cu/si travaliul doliului, consultatia pacientilor varstnici, evaluarea neurocognitiva si precizarea de diagnostic, etc.

Se va realiza o reprezentare ampla si clara a modului in care se face consultul psihologic al pacientilor in spital in cadrul unei echipe interdisciplinare, colaborarea cu diferiti specialisti, urmarirea in timp a pacientului, etc. Astfel, prin luarea in consideratie a intregului tablou clinic al pacientului se obtine acuratetea evaluarii si a interventiei psihologice. Aceste aspecte se aplica si in activitatea de cabinet privat, psihologul clinician fiind atent si la celelalte diagnostice ale pacientului, la comorbiditati, etc.

B – Aprofundarea si fixarea cunostintelor de psihologie clinica necesare psihologului clinician: cunoasterea psihopatologiei, evaluarea psihologica, interventia psihologica, consultul clinic, psihologia sanatatii.

TEMATICA:

Workshop-ul este structurat pe 5 module, fiecare modul avand o durata de 3 ore.

  • Consultatia clinica

Consultatia directiva, semidirectiva, nondirectiva. Tehnicile consultatiei: atitudinea clinicianului (ascultarea, empatia, nondirectivitatea, reasigurarea), stabilirea relatiei interpersonale (gestionarea distantei, cererea, cadrul, definirea obiectivelor) actiunile de limbaj (functia replicilor, constructia spatiului discursiv)

  • Cunoasterea structurii psihice.

Conceptele de risc, vulnerabilitate, stress, rezilienta; Normal/pathologic, sanatate /boala, capacitatea de adaptare. Personalitatea umana, stadiile de dezvoltare, modele explicative (Ciclul vietii – Erickson, dezvoltarea inteligentei -Piaget, modelul psihanalitic – Freud)

  • Mecanismele de aparare

Ce sunt apararile, de ce apar, impotriva cui ne aparam, caracteristici. Tipuri de mecanisme de aparare: refulare, regresie, izolarea afectului, intelectualizare, rationalizare, formatiunea reactionala, sublimarea, umorul, etc. Aparari primare si secundare, reusite/patologice, adaptative/dezadaptative.

Rolul lor major in cadrul personalitatii umane.

  • Psihopatologia copilului si adolescentului

Caracteristici perioadelor copilarie/adolescenta, mecanisme de intelegere a dezvoltarii la varsta copilariei/adolescentei; tulburari specifice de dezvoltare

 

 

  • Psihopatologia adultului Tulburarile nevrotice, tulburarile psihotice. Anxietatea, Depresia, Suicidul. Tulburarile borderline. Sindroamele postraumatice. Tulburarile de personalitate.

Psihologia sanatatii: Personalitatea si sanatatea, factorii de vulnerabilitate (afectele depresive, anxietatea, ostilitatea) exprimarea emotiilor (alexitimia), factorii personali protectori si sanatatea. Evenimentele de viata majore, tracasarile cotidiene si sanatatea.

Scopuri de viata, scopuri de sanatate, calitatea vietii si sanatatea.

DESFASURARE

LocatiaBucuresti, zona Bd Banu Manta, Primaria sector 1.

Locatia exacta va fi comunicata la inscriere.

 

Structura workshop-ului: 5 sesiuni lunare de cate 3 ore.

 

Datele de desfasurare ale work shop-ului :

Sambata, ora 10.00-13.00

18 ianuarie 2020

15 februarie 2020

21 martie 2020

25 aprilie 2020

23 mai 2020

 

Modalitate de inscriere:

Taxa: 350 lei/persoana (de platit integral pana la data de 15 ianuarie 2020)

Termen limita de inscriere : 15 ianuarie 2020

In taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, suportul de curs,  atestat al Colegiul Psihologilor din Romania cu numarul de credite obtinut (15 credite).

Inscrierea se face prin trimiterea unui email cu o scurta prezentare (studii si activitate profesionala) la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com cu mentiunea – Inscriere la work-shop-ul PSIHOLOGIE CLINICA

Dupa acceptul primit pe email din partea asociatiei se va trimite de catre participant, pe email, o copie a OP, a cartii de identitate si a diplomei de licenta/carnetului de student.

 

Taxa integrala se achita  prin ordin de plata catre :

Asociatia de Consiliere si

Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti

CIF – 18690388

ING Bank

RO76 INGB 0000 9999 0576 8618.

Date

18 Jan 2020 - 23 May 2020
Expired!

Time

10:00 am - 1:00 pm

Cost

350RON

Location

ACPPB
zona Banu Manta, Sector 1, Bucuresti
Centrul Self

Organizer

Centrul Self
Email
asociatiadeconsiliere@gmail.com
Go to Top