EVALUAREA PSIHOLOGICA SI INTERVENTIA SPECIFICA CUPLURILOR INFERTILE IN REPRODUCEREA UMANA ASISTATA

Workshop online

 

FORMATOR:

Cristiana Haica,  psiholog clinician principal si psihoterapeut, formator si supervizor, doctor in Psihologie Medicala,  cu o  experienta de peste 15 ani in practica privata, in policlinica, spital  precum si in  lucru cu grupuri de studenti la psihologie, participanti la workshop-uri si grupuri de dezvoltare personala.

 

CUI SE ADRESEAZA CURSUL:

Psihologilor cu atestat in domeniul psihologiei clinice, consilierii psihologice, consilierii scolare, psihoterapiei, medicilor psihiatri, altor specialisti care desfasoara sau doresc sa desfasoare activitati in domeniu.

 

DE CE ACEST WORKSHOP

  • rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri
  • infertilitatea este o problemă medicală, psihologică şi socială
  • pentru specialistul in sanatate mintala este important sa tina seama de caracteristicile psihologice specifice cuplurilor infertile, legătura dintre distres şi infertilitate, efectele psihologice ale tratamentului medical al acesteia, impactul pe termen lung al infertilităţii, beneficiile consilierii şi psihoterapiei asupra cuplurilor infertile
  • infertilitatea este identificată ca un factor stresor major,ca o situaţie de criză care ameninţă nu numai stabilitatea şi sănătatea individului, a relaţiei de cuplu, dar uneori și a comunităţii
  • infertilitatea nu mai este de mult o simplă condiţie medicală individuală, ci una socială şi psiho-emoţională, nu numai prin impactul socio-emoţional al diagnosticului, dar şi (mai ales) al tratamentului.
  • criza generată de infertilitate este severă, intensă şi durează de cele mai multe ori ani de zile.

COMPETENTE OBTINUTE LA FINALUL CURSULUI:

 

  • Operarea cu concepte fundamentale în domeniul psihodiagnozei şi evaluării clinice in cazul cuplurilor infertile.
  • Cunoasterea si intelegerea specificului psihologic al cuplurilor infertile si al situatiei medicale si psihologice a infertilitatii  precum si a situatiilor de exceptie din reproducerea umana asistata (parinte unic, donator de ovocite, sperma etc), specificul psihologic al doliului in RUA (nereusita metodei de reproducere asistata), adoptia.
  • Intelegerea si utilizarea corectă a conceptelor specifice domeniului psihodiagnozei şi evaluării clinice: elemente de psihometrie, evaluare cognitiva, evaluarea si psihodiagnoza personalitatii si a conditiei emotionale  cuplurilor infertile.
  • Cunoasterea si intelegerea metodelor clinice de evaluare clinica: anamneza, interviul clinic, fisa de observatie si instrumentele psihodiagnostice specifice RUA (reproducere umana asistata).
  • Cunoasterea principalelor interviuri clinice structurate, inventare psihodiagnostice, teste si chestionare utilizate in domeniul clinic, intelegerea aplicabilitatii acestor instrumente si a modului in care acestea pot fi selectate in functie de obiectivele evaluarii si psihodiagnosticului in RUA.
  • Cunoasterea si intelegerea parametrilor investigati in functie de problematica si  caracteristicile (variabilele) socio-demografice ale pacientului.
  • Cunoasterea si intelegerea modului in care se realizeaza conceptualizarea cazului
  • Cunoasterea si intelegerea modalitatilor de interventie psihologica specific RUA (reproducere umana asistata).
  • Cunoasterea aspectelor etice legate de activitatea de testare, evaluare si psihodiagnoza precum si de interventie specifica RUA

 

BENEFICIILE PARTICIPARII LA ACEST CURS:

 

  • Formarea capacităţii de clasificare şi ordonare a semnelor şi simptomelor şi capacitatea de delimitare a cadrelor clinico-nosologice specific cuplurilor infertile.
  • Formarea deprinderilor de abordare specifică a fiecărui cadru patologic si de comunicare şi evaluare a comunicării cu cuplul diagnosticat cu infertilitate
  • Formarea abilităţii de

– a selecta si folosi principalele instrumente de evaluare a tulburărilor cognitive, tulburărilor de dispoziţie, de personalitate,

– stabilire a relaţiei cu pacientul,

– realizare a interviului clinic,

– evaluare diagnostică şi situaţională corectă, formulare a psihodiagnosticului, redactare a fisei de observatie,

– a conceptualiza cazul,

– a realiza intervenţia specifică în situaţia clinica adaptata reproducerii umane asistate.

 

TESTIMONIALE

 

-Foarte rapida si eficienta comunicarea in grup, transmiterea materialelor de curs foarte bine lucrate,  exercitii practice la care am participat cu totii –  toate acestea alaturi de mult umor si buna dispozitie, au facut din orele dnei. dr. psih. Cristiana Haica o adevarata  placere a cunoasterii.

Claudia D.

 

 

-Cursul tinut de Doamna Cristiana Haica este un adevarat curs de maiestrie profesionala, unde sunt imbinate cu multa abilitate si naturalete cunostintele de specialitate cu simtul ludic. Ni s-au oferit cu multa abilitate materiale, cazuistica si materiale auxiliare pentru a ne putea face o viziune corecta si a dobandi cunostinte clare si concludente despre ceea ce presupune Psihodiagnoza. O fericita imbinare a exigentei profesionale cu un minunat simt de leadership.

Adelina T.

 

Factorii cei mai importanti pentru mine au fost modul de predare, ambientul relaxant si bagajul de informatii cu care am ramas, toate bifate cu brio datorita dr. psih. Cristiana Haica.

Andrei B.

 

-Cursul a fost gandit in asa fel, incat realmente sa ofere informatii si instrumente care pot fi folosite in practica clinica. Suporturile de curs au fost generoase, dense, fara a fi greoaie, astfel incat au reprezentat o baza pentru a fixa informatii si repere relevante. Cu toate acestea, cursul nu a fost unul „teoretic”- in timpul intalnirilor, exemplele din practica si jocurile de rol au venit sa sporeasca intelegerea si sa faca retinerea mai facila.  

Am apreciat in mod deosebit deschiderea formatorului de a impartasi  din experienta sa, de a oferi materiale si de a sprijini in dezvoltare pe cei la inceput de drum.

Marana P.

 

DESFASURARE

Cursurile se vor desfasura online, intre orele 10.00-16.00,

In urmatoarele zile de sambata:

5 septembrie 2020

3 octombrie 2020

7 noiembrie 2020

5 decembrie 2020

 

Structura: 4 sesiuni lunare de cate 6 ore.

 

MODALITATE DE INSCRIERE
Taxa: 600 lei/persoana (de platit integral pana la data de 1 septembrie 2020)

In taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, suportul de curs, atestat al Colegiul Psihologilor din Romania cu numarul de credite obtinut (24 credite).
Inscrierea se face prin trimiterea unui email cu o scurta prezentare (studii si activitate profesionala) la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com cu mentiunea – Inscriere work-shop  Evaluarea si Interventia specifica cuplurilor infertile.

 
Dupa acceptul primit pe email din partea asociatiei se va trimite de catre participant, pe email, o copie a OP, a cartii de identitate si a diplomei de licenta/carnetului de student.

Taxa integrala se achita prin ordin de plata catre :
Asociatia de Consiliere si
Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti
CIF – 18690388
ING Bank
RO76 INGB 0000 9999 0576 8618.

Date

05 Sep 2020 - 05 Dec 2020
Expired!

Cost

600RON
Category
Centrul Self

Organizer

Centrul Self
Email
asociatiadeconsiliere@gmail.com

Leave A Comment

Go to Top